Mening

De toekomst van de diëtist

08 september 2017
Door de vele veranderingen in de maatschappij en de organisatie van de gezondheidszorg zal het beroep van de diëtist de komende decennia veranderen. In een toekomstverkenning voor de diëtetiek (die ik schreef in het kader van de masteropleiding Management en Innovatie in maatschappelijke organisaties aan de HAN) kom ik tot ...
Meer

Groenten zijn geen medicijnen

30 juni 2017
De mens evolueert zeer langzaam. Ons genoom is al ongeveer tweehonderdduizend jaar onveranderd. Wat veroorzaakt dan het enorme aantal zieke mensen in onze maatschappij? Voedsel! Onnatuurlijke voedsel, loze calorieën, het gebrek aan natuurlijke inhoudstoff en...   Anders eten in plaats van pillen Maar als je wilt aant...
Meer

Diëtist+ : luis in de pels

12 mei 2017
Toen ik studeerde, was er binnen de opleiding Voeding & Diëtetiek weinig aandacht voor het thema sportvoeding. Ik zat daarom vaker in de mediatheek. Daar vond ik wat ik zocht: meer informatie over de juiste voedingsinname ter optimalisatie van sportprestaties. Het feit dat er zoveel over een thema te vinden was, wakkerde mi...
Meer

Hoe diep moet de diëtist gaan?

31 maart 2017
De fysieke staat van meer dan 90% van de mensen die wij ‘ondervoed’ vinden, wordt gekenmerkt door twee verschillende aandoeningen: 1) ondervoeding in letterlijke zin en 2) ziekte, trauma, infectie en orgaanfunctiestoornissen. De tweede categorie gaat zonder uitzondering gepaard met infl ammatie (ontstekingsactiviteit, niet ...
Meer
Pagina 1 van 1512345...10...Minst recente »