Mening

De discussie over vet gaat door

16 februari 2018
Diëtist Mariëlle Faber reageerde op het overzichtsartikel Vetten in de voeding en gezondheid (NTVD nummer 4, 2017). Omdat het onderwerp bij veel diëtisten speelt, laten we de discussie nog even doorgaan. Ook prof. dr. ir. Ingeborg Brouwer geeft haar reactie. “Er is de afgelopen jaren veel gepubliceerd over het onderwerp ...
Meer

Cursus als cadeautje

16 februari 2018
Met een grote bak pepernoten op tafel – Sinterklaas was net weg – gaven Michael Tieland (onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam) en ik een cursus aan fysiotherapeuten over voeding en beweging bij ouderen. Voor herhaling vatbaar, om meerdere redenen! Het was niet zomaar een thema, want uit meerdere onderzoeken blijkt...
Meer

De sleutel in handen

16 februari 2018
Stel: je zit in de spreekkamer van een oncoloog. Wat je vreesde, wordt bewaarheid. Hij vertelt je dat je kanker hebt en dat opereren in combinatie met chemotherapie de beste optie is om de tumor aan te pakken. Maar hij vertelt nog iets anders. Dat je zelf een actieve rol kunt spelen bij je behandeling. Dat er een gespeci...
Meer

Europese registratie voor voedingswetenschappers?

08 december 2017
Als Nederlandse Academie van Voedingswetenschappers (NAV) worden we regelmatig geconfronteerd met uitspraken van zelfbenoemde voedingsdeskundigen. Een van onze belangrijkste doelstellingen is dan ook waarborging van de kwaliteit van de Nederlandse voedingswetenschap door onder meer registratie van voedingswetenschappers die...
Meer
Pagina 1 van 4212345...102030...Minst recente »