Praktijk

Herkenning van ondervoeding en risicofactoren met de PG-SGA

27 oktober 2017
De PG-SGA is vertaald naar de Nederlandse setting. Daarmee is er nu een vier-in-één-instrument op maat voor proactieve preventie en behandeling van ondervoeding. De Scored Patient-Generated Subjective Global Assessment (PG-SGA) is ontwikkeld om de patiënt globaal te beoordelen op het risico op ondervoeding en depletie. D...
Meer

Eten als een atleet is nu een haalbaar doel

27 oktober 2017
Half oktober verscheen het boek Eet als een atleet. Is dit het boek waarop sporters en hun ouders en begeleiders al die tijd hebben gewacht? De auteurs denken van wel. Sarai Pannekoek vertelt waarom. Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse hebben meerdere dingen met elkaar gemeen: ze zijn sportdiëtist, ze blog...
Meer

Voedselvaardigheden: meer dan kennis over gezond eten

08 september 2017
De meeste Nederlanders hebben moeite om gezond te eten: we eten te vet, te zoet en te zout. Moeten we niet ‘voedselvaardiger’ worden? En zo ja, wat betekent dat? De toenemende incidentie van overgewicht en aan voeding gerelateerde chronische ziekten, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, is een groot gezondheids...
Meer

Maak artsen wegwijs met de nieuwe Artsenwijzer Diëtetiek

08 september 2017
Artsen en andere zorgprofessionals hebben behoeft e aan betrouwbare en toegankelijke informatie over voeding. De Artsenwijzer Diëtetiek voorziet daarin, al sinds 1994. Ze hebben de weg daarnaartoe echter nog niet massaal weten te vinden. Het is aan ons diëtisten om daar verandering in te brengen, met de nieuwe online versie...
Meer
Pagina 1 van 2012345...1020...Minst recente »