Praktijk

NIVEL Zorgregistraties: voor en door diëtisten

16 februari 2018
Al meer dan tien jaar verzamelt het NIVEL gegevens die diëtisten registreren in hun patiëntendossiers. Met deze Zorgregistraties eerste lijn wordt zichtbaar welke bijdrage de diëtist levert aan de gezondheidszorg. Daarnaast kan het NIVEL landelijke trends in kaart brengen en de kennis over de diëtetiek vergroten: een lerend...
Meer

Preventie van voedselallergie: vroeger is beter

16 februari 2018
Twee decennia lang waren de adviezen om voedselallergie te voorkomen gericht op late introductie van hoog-allergene voeding. In deze periode verdubbelde echter de incidentie van voedselallergie. Recente studies tonen aan dat juist vroege introductie van deze allergenen een verlaging van het risico op het ontstaan van voedse...
Meer

Kookworkshops: hoe doe je dat en wat levert het op?

16 februari 2018
Het volgen van een kookcursus is hip en de keuze is enorm. Juist een diëtist kan haar expertise inzetten om een kwalitatief goede kookcursus aan te bieden, die ook nog eens gericht is op gezonde voeding. Wat zijn de voor- en nadelen? En hoe pak je het aan? Het SMARTsize-programma is gericht op gewichtsmanagement.1 Het be...
Meer

De klinische blik bij EMB

08 december 2017
Diëtisten die werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking hanteren geen eenduidige werkwijze voor het schatten van de energiebehoefte en de voedingstoestand bij personen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Dat was vorig jaar de conclusie van de diëtisten van ZoZijn.1 Ze deden vervolgonderzoek naar...
Meer
Pagina 1 van 2112345...1020...Minst recente »