Praktijk

Voedselvaardigheden: meer dan kennis over gezond eten

08 september 2017
De meeste Nederlanders hebben moeite om gezond te eten: we eten te vet, te zoet en te zout. Moeten we niet ‘voedselvaardiger’ worden? En zo ja, wat betekent dat? De toenemende incidentie van overgewicht en aan voeding gerelateerde chronische ziekten, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, is een groot gezondheids...
Meer

Maak artsen wegwijs met de nieuwe Artsenwijzer Diëtetiek

08 september 2017
Artsen en andere zorgprofessionals hebben behoeft e aan betrouwbare en toegankelijke informatie over voeding. De Artsenwijzer Diëtetiek voorziet daarin, al sinds 1994. Ze hebben de weg daarnaartoe echter nog niet massaal weten te vinden. Het is aan ons diëtisten om daar verandering in te brengen, met de nieuwe online versie...
Meer

Niemand zegt graag: ‘Ik heb moeite met lezen en schrijven’

30 juni 2017
Laaggeletterden zijn en voelen zich ongezonder dan mensen die wel goed kunnen lezen en schrijven. De experimentele aanpak Voel je goed! doet daar wat aan. Laaggeletterden met overgewicht krijgen tegelijk met de behandeling van de diëtist een cursus over gezonder eten en meer bewegen. Een gesprek met initiator Marieke Wiebin...
Meer

‘Met kleine stapjes heel veel mensen gezonder laten eten’

30 juni 2017
Een maatschappelijke bijdrage leveren, dat wil Marieke van Zoggel. Ze is diëtist en beleidsmanager MVO bij supermarktketen Jumbo. Tijdens haar zelfgeïnitieerde stage toonde ze de meerwaarde van de diëtist aan. Wat doet ze als diëtist in deze retailorganisatie? Wat bereikt ze en welke eigenschappen heb je er nodig?   V...
Meer
Pagina 1 van 2012345...1020...Minst recente »