Praktijk

‘Het gat tussen preventie en bariatrie is veel te groot’

16 februari 2018
Liesbeth van Rossum over goed kijken en luisteren Getuige de wachtlijst is het Centrum Gezond Gewicht een groot succes. Wat maakt de aanpak zo bijzonder? Volgens medeoprichter Liesbeth van Rossum komt het doordat de diagnostiek voorop wordt gesteld. “Maar zo bijzonder is dat eigenlijk niet; iedereen zou dat moeten doen.” ...
Meer

‘Een andere stok achter de deur!’

08 december 2017
Marianne Nieboer over technische toepassingen Docent/onderzoeker Marianne Nieboer is optimistisch gestemd over de digitale mogelijkheden bij de behandeling van enkele chronische aandoeningen. Als medeauteur van het boek (B)eHealth - Technologie voor een gezonde toekomst stelt ze dat diëtisten binnen de gezondheidszorg van ...
Meer

Vijf basissmaken, meer dan een biljoen geuren

27 oktober 2017
Sanne Boesveldt over smaak en geur Ook wij kunnen heel goed een chocoladespoor in het gras vinden. Dus hoezo kunnen honden beter ruiken dan mensen? Zomaar een voorbeeldvraag uit de praktijk van ir. Sanne Boesveldt, universitair docent Sensoriek en eetgedrag. Ze praat ons bij over de rol van smaak en geur. Wat is een bek...
Meer

‘De maatschappij vraagt om andere professionals’

08 september 2017
Vivianne Ceelen over veranderen en vooroplopen Vivianne Ceelen is hoofd van de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daar is het onderwijssysteem twee jaar geleden flink op de schop gegaan. Het doel: studenten beter voorbereiden op de praktijk. “Als je wilt ontwikkelen, moet je durve...
Meer
Pagina 1 van 1912345...10...Minst recente »