Praktijk

Vijf basissmaken, meer dan een biljoen geuren

27 oktober 2017
Sanne Boesveldt over smaak en geur Ook wij kunnen heel goed een chocoladespoor in het gras vinden. Dus hoezo kunnen honden beter ruiken dan mensen? Zomaar een voorbeeldvraag uit de praktijk van ir. Sanne Boesveldt, universitair docent Sensoriek en eetgedrag. Ze praat ons bij over de rol van smaak en geur. Wat is een bek...
Meer

‘De maatschappij vraagt om andere professionals’

08 september 2017
Vivianne Ceelen over veranderen en vooroplopen Vivianne Ceelen is hoofd van de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daar is het onderwijssysteem twee jaar geleden flink op de schop gegaan. Het doel: studenten beter voorbereiden op de praktijk. “Als je wilt ontwikkelen, moet je durve...
Meer

‘Stap eens binnen bij je gemeentehuis’

30 juni 2017
JOGG-regisseur Miriam Blom over kansen Jongeren op gezond gewicht brengen is een hele uitdaging. Sinds eind vorig jaar helpt diëtist Miriam Blom haar gemeente Leidschendam-Voorburg als JOGG-regisseur. Haar middelen: kennis, geduld, een netwerk, enthousiasme en goede ideeën.   Hoe ben je JOGG-regisseur geworden? “Ik ...
Meer

Eén minuut om uit te leggen wat je doet

12 mei 2017
Elroy Cocheret de la Morinière over pitchen Als professional is het lastig om in een paar zinnen uit te leggen wat je doet en waarom dat van belang is voor de ander. Dr. Elroy Cocheret de la Morinière weet daar alles van; hij geeft wetenschappers trainingen op dit gebied en schreef er met zijn senior trainers Paulien Weika...
Meer
Pagina 1 van 1812345...10...Minst recente »