Praktijk

Diëtetiek en IT: 1+1 is meer dan 2!

16 februari 2018
Om resultaten van diëtetiek inzichtelijk te maken, is het van belang dat er meer gestandaardiseerd geregistreerd wordt. Hoe kunnen diëtisten informatietechnologie (IT) gebruiken voor een optimale registratie? Waarom dit onderzoek? Registratie van zorgverrichtingen blijkt niet altijd vanzelf te gaan. In meerdere onderzoe...
Meer

Overgewicht risicofactor voor te lage voedingsinname bij chemotherapie

08 december 2017
Wat is de voedingsinname van patiënten met dikkedarmkanker en met welke factoren hangt dit samen? Dat was een deelvraag uit het promotieonderzoek van Anne van der Werf van de afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen van VUmc. Waarom dit onderzoek? Ondervoeding is een veel voorkomend probleem bij patiënten met uitgezaa...
Meer

De invloed van inflammatie op energieverbruik in rust

27 oktober 2017
Het energieverbruik in rust (REE) van een patiënt is moeilijk te voorspellen. Mogelijk speelt inflammatie hierbij een rol. Waarom dit onderzoek? De gouden standaard voor het meten van de REE is indirecte calorimetrie. Als dit onmogelijk is, kan deze worden geschat met formules. In een ziekenhuispopulatie is de foutmarge...
Meer

Diëtisten en patiënten over het aanbod dieetpreparaten

08 september 2017
Wat zijn de wensen en behoeft en van patiënten en diëtisten op het gebied van dieetpreparaten? Pit Actief onderzocht het op verzoek van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), de Stuurgroep Ondervoeding en het Platform Patiënt & Voeding. Waarom dit onderzoek? Smaak, geur, substantie en textuur van een dieetprepa...
Meer
Pagina 1 van 1412345...10...Minst recente »