Praktijk

‘De maatschappij vraagt om andere professionals’

08 september 2017
Vivianne Ceelen over veranderen en vooroplopen Vivianne Ceelen is hoofd van de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daar is het onderwijssysteem twee jaar geleden flink op de schop gegaan. Het doel: studenten beter voorbereiden op de praktijk. “Als je wilt ontwikkelen, moet je durve...
Meer

Diëtisten en patiënten over het aanbod dieetpreparaten

08 september 2017
Wat zijn de wensen en behoeft en van patiënten en diëtisten op het gebied van dieetpreparaten? Pit Actief onderzocht het op verzoek van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), de Stuurgroep Ondervoeding en het Platform Patiënt & Voeding. Waarom dit onderzoek? Smaak, geur, substantie en textuur van een dieetprepa...
Meer

Voedselvaardigheden: meer dan kennis over gezond eten

08 september 2017
De meeste Nederlanders hebben moeite om gezond te eten: we eten te vet, te zoet en te zout. Moeten we niet ‘voedselvaardiger’ worden? En zo ja, wat betekent dat? De toenemende incidentie van overgewicht en aan voeding gerelateerde chronische ziekten, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, is een groot gezondheids...
Meer

Maak artsen wegwijs met de nieuwe Artsenwijzer Diëtetiek

08 september 2017
Artsen en andere zorgprofessionals hebben behoeft e aan betrouwbare en toegankelijke informatie over voeding. De Artsenwijzer Diëtetiek voorziet daarin, al sinds 1994. Ze hebben de weg daarnaartoe echter nog niet massaal weten te vinden. Het is aan ons diëtisten om daar verandering in te brengen, met de nieuwe online versie...
Meer
Pagina 1 van 6612345...102030...Minst recente »