Praktijk

NIVEL Zorgregistraties: voor en door diëtisten

16 februari 2018
Al meer dan tien jaar verzamelt het NIVEL gegevens die diëtisten registreren in hun patiëntendossiers. Met deze Zorgregistraties eerste lijn wordt zichtbaar welke bijdrage de diëtist levert aan de gezondheidszorg. Daarnaast kan het NIVEL landelijke trends in kaart brengen en de kennis over de diëtetiek vergroten: een lerend...
Meer

‘(Hoe) kan het beter?’

16 februari 2018
De opleiding Voeding en Diëtetiek aan De Haagse Hogeschool heeft sinds 2016 een onderzoeks- en innovatiecentrum. Jacqueline Langius is hoofd van dit centrum, dat vergelijkbaar is met een lectoraat zoals andere opleidingen Voeding en Diëtetiek dat hebben. Het is alleen directer aan het onderwijs verbonden en alle studenten p...
Meer

Preventie van voedselallergie: vroeger is beter

16 februari 2018
Twee decennia lang waren de adviezen om voedselallergie te voorkomen gericht op late introductie van hoog-allergene voeding. In deze periode verdubbelde echter de incidentie van voedselallergie. Recente studies tonen aan dat juist vroege introductie van deze allergenen een verlaging van het risico op het ontstaan van voedse...
Meer

‘Het gat tussen preventie en bariatrie is veel te groot’

16 februari 2018
Liesbeth van Rossum over goed kijken en luisteren Getuige de wachtlijst is het Centrum Gezond Gewicht een groot succes. Wat maakt de aanpak zo bijzonder? Volgens medeoprichter Liesbeth van Rossum komt het doordat de diagnostiek voorop wordt gesteld. “Maar zo bijzonder is dat eigenlijk niet; iedereen zou dat moeten doen.” ...
Meer
Pagina 1 van 7012345...102030...Minst recente »